От електронни табла за скорост в София: 2000-3000 нарушители са засечени с над 100 км/ч за седмица 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Повече от 4 месеца електронни табла следят за скоростта на движение в София. Целта на мобилните устройства, поставени от Столична община, е да напомнят за ограничението -  
при по-ниска скорост светят в зелено, а при превишена - в червено. Общият брой на поставените радари е 32.

В "Денят започва" инж. Димитър Петров - директор на Дирекция "Управление и анализ на трафика", коментира какво показва статистиката и спазват ли ограниченията столичани.

"Първо, целта на тези радарни табла е да се засили самоконтролът на водачите. Второ - тази статистика, която се събира от таблата за преминалите нарушители - кога са преминали и с каква скорост, се изпраща към Пътна полиция, за да може да се засили контролът в моментите, когато има най-много нарушители", обясни в "Денят започва" инж. Димитър Петров - директор на Дирекция "Управление и анализ на трафика".

По думите му на седмична база нарушителите са 30-40 000, а между 2 000-3 000 са засечени с над 100 км/ч в градска среда, което е много сериозно нарушение и обикновено води до тежки последици при пътен инцидент. Най-много нарушители са констатирани на Южната дъга на Околовръстния път, където има движение с над 240 км/ч, което е огромно превишение на скоростта и за магистрала, както и входовете на столицата.

Какво още каза той за данните от статистиката и спазват ли ограниченията столичани вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад